Nätmobbningen tog hennes liv

Näthat / Permalink / 14

En 12 årig flicka ifrån New York vid namn Ann Sedwick blev ständigt mobbad på sociala medier av 15 andra tjejer i olika åldrar, dessa flickor tog hennes sista andetag. Hon har blivit terroriserad varje dag i flera år utav dessa tjejer och hennes dagbok är hjärtskärande...

Polisen beslagtog hennes dator och de kunde redan då konstatera att de flesta av hennes senaste internetsökningar varit självmordrelaterade... ”Hur tar man ur bladen ur en rakhyvel”, ”hur många receptfria tabletter ska man ta för att dö”, ”vad är övervikt för en 13-åring” var en del av vad polisen hittade.

Enligt polisen började terrorn mot 12-åringen med en pojkvänsfråga, men de går inte in på några detaljer.

12åringen hade nyligen bytt skola för att bli kvitt mobbningen men detta hjälpte så klart inte då det finns andra hjälpmedel som mobbare att ta till med, istället för att bli nertryckt på skolan fortsatte allt på sociala medier och i textmedelanden över telefonen. Vissa medelanden löd " Du borde dö " och "varför tar du inte bara livet av dig"

Hon ändrade sitt namn i ett socialt medium till "Den där döda tjejen" precis innan hon skrev ett medelande till en kille som bodde i en annan delstat "Jag kommer hoppa,jag klarar inte de här mer!"

Efter detta medelande som även sågs som ett rop på hjälp så begav hon sig bort till en övergiven betongfabrik där hon klättrade upp i ett högt torn och tog sitt liv...

Hennes mamma förstod ingenting av händelsen, hon var alltid lycklig och trots att mamman visste om allt kring mobbning så trodde hon att den slutat, hon visste inte att hennes dotter fortfarande blev mobbad.

Detta sårar mig verkligen... att man som 12 år vill avsluta sitt liv som knappt hunnit börja ännu. Hon hade ett helt liv framför sig men mobbarna tog det ifrån henne. Jag kommer aldrig förstå hur en människa/flera människor kan vilja skada en annan individ så himla hårt till döden. Man kan slänga ur sig en dum sak till någon men är det ett upprepat beteende så kallas det mobbning! 

Det jag inte förstår är varför ingen ingrep i situationen! Lärarna på skolan? Eller dom kanske inte såg något som vanligt när det gäller sånt här.. Det är bara den utsatte och mobbarna , alla andra är osynliga och säger du något till dom blir allting värre. 

Sånt här ska inte få hända och det är fruktansvärt tragiskt att vi år 2014 fortfarande har dessa beteenden kvar! Och nu värre än någonsin då allting följer med en hem över internet. Om någon blir utsatt, VÅGA säga till, stå inte bara där och tänk att någon annan säkert redan höjt rösten för så tänker de flesta, säg hellre till en gång för mycket än en gång för lite! Gå inte bara förbi en person som blir utsatt, GÖR någonting istället!

 
  
Den 12 åriga flickan och fabriken där det sista andetaget togs.
 

Länk till artikeln

 

 

#1 - - Elise skomsøy:

Noe så forferdelig:(blir virkelig lei meg når jeg leser dette:'(

#2 - - Josefine Dior:

Usch.. förjävligt..

#3 - - Julia:

usch... viktigt att ta upp sånthär :/

sv, Va roligt! gör det :) den glassen blev riktigt god faktiskt :) och du kan ju ha valfri smaksättning! har testat med chokladsmak också :) hoppas att du kommer tycka om den!

#4 - - Michelle:

HEMSKT! Så himla tragiskt och sorgligt att det gör ont i hjärtat! Stackars vackra och fina människa! :/

#5 - - julia:

verkligen hemskt! :/

#6 - - Erica Johansson:

Fy så hemskt!! Det är ta me fan inte klokt!! Blir så arg och ledsen...

#7 - - Timmie:

Det är så sorgligt! Hon hade ett helt liv framför sig. Jag själv var utsatt för grov mobbning under hela min skoltid och vet hur illa man kan må. Det gör mig så arg, ledsen och förtvivlad när jag läser sånt här. 12 år....hemskt.

Svar: Det är fruktansvärt och jag vill försöka sprida budskapet så mycket det går, att detta inte är okej!! Hemskt att du själv blivit utsatt, kan inte ens föreställa mig det!!Man hoppas dessa människor vaknar upp snart, för en dag står dom där med egna barn och jag tror inte dom vill se sina barn bli utsatta för samma saker do utsatte folk för som yngre !

KRAAM!!!♥♡♥♡♥
Patricia Karlsson

#8 - - elin - mode & inspiration:

Gör så ont i hjärtat att se de här .. Blev själv grovt mobbad under flera år och självmord var ofta tanken.. Glad att jag var stark nog och fortfarande står här idag!

Svar: Kan inte ens föreställa mig din kamp, ingen ska behöva bli utsatt!!Fina du, fortsätt vara stark och le!
Super KRAM♥♥♥
Patricia Karlsson

#9 - - Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN):

Omg... ;o :(

#10 - - Lisa:

Så fruktansvärt att en så söt tjej, att någon överhuvudtaget, ska behöva bli så illa behandlad. Det är vidrigt hur människor kan bete sig.. Du har helt rätt i att man aldrig bara ska låta de va! Man kan alltid göra något bra istället och kanske räddar man en person som hade tänkt avsluta sitt liv.

#11 - - Amanda:

uscha det är så frukansvärt att folk inte fattar att man tar åt sig av allt dom vräker ur sig? fattar inte hur människor tänker ibland, man tjänar INGENTING på att vara dum med någon.. idioter...

#12 - - sussi:

usch va arg å ledsen man blir :(

#13 - - Anonym:

Så himla skenhelig, du var sjukt elak mot andra på herrskog, blir bara löjligt att läsa detta när man vet hur du varit. Klart det är hemskt men du skulle lätt kunna vara en bidragande faktor till att någon gav upp. Barn är elaka så är det bara.

Svar: Jag var elak mot EN människa som var jävligt taskig mot MIG, jag satt i flera polisförhör pga den skiten och du tror inte folk växer upp? Jag har skrivit det förut, jag har SJÄLV sett snett på folk och snackat skit men jag har ALDRIG haft ett upprepande betéende mot någon över huvud taget, ALDRIG förföljt människor och ALDRIG skrikit ut fula saker till människor som inte gjort mig något. Stå för vem du är istället du som verkar "veta" så mycket. Människor växer upp, jag är inte 14 år gammal längre och jag har INTE bidragit till något av det du påstår. Och om jag inte skulle stå för detta skulle jag valt att radera din kommentar och ignorera skiten, men jag står för att jag varit elak men INTE mobbat folk, så gör om gör rätt och väx upp! :)
Patricia Karlsson

#14 - - rebecca:

SÅ hemskt att läsa sånt här. Och samhället är så sjukt att man flyttar på offret istället för att sparka arslet av mobbarna typ. Bra blogg förövrigt!

Svar: Håller helt med dig! Alltid är det offret som flyttas... Det borde vara tvärtom. Splittra på mobbarna och sätt ut dom på olika skolor där dom inte är nära varandra.
Tack så mycket! =)
Patricia Karlsson

Till top