Första dagen på GMU. Del2

 
Den 21 Juli, samma dag som jag fyllde19 år tackade jag JA till GMU.
Jag var nu välkommen till Härnösand den 19 Augusti och påbörja utbildningen. Just nu jobbade jag på en liten affär där jag bor och jag kännde att jag absolut inte kan jobba kvar nå mera då jag knapp fått träffa min pojkvän under sommaren, jag valde att sluta jobba mot slutet på Juli. Min arbetsgivare förstod helt mitt val med tanke på den stora omställningen som jag skulle ställas inför ganska snart.
 
Den 18 augusti kunde jag verkligen inte sova, jag var hur nervös som helst! Jag ska till ett ställe dit jag inte känner någon. Kommer det vara fler tjejer där? Kommer jag vara ensam? Kommer jag klara det? frågorna var många och jag låg och tänkte hela natten. Var detta rätt val? Hur skulle mitt förhållande påverkas.. Det var det jobbigaste av allt. Att inte kunna ha samma kontakt med sin kille som man annars brukar ha varje dag.
 
Den 19 Augusti kom. Dagen med stort D, Inrycknings dagen!! Pappa och jag tog mina väskor och satte oss i bilen, jag skakade hela vägen och ville bara tänka på något annat. När vi nästan var framme minns jag att jag sa till min pappa "Kör inte så snabbt jag vill inte dit nu.. Kör sakta så jag slipper komma fram!!" Han skrattade bara åt mig den jäveln och fortsatte köra. 
 
När vi kom fram så tog jag väskan och började gå mot en stor byggnad med grindar och stängsel med taggtråd runt om. Helvete!! Vad fan har jag gett mig in på!? Det snurrade massa tankar i skallen just då.
Jag såg två stycken Grönklädda soldater som stod och agerade "grind vakt" . Dom hälsade mig välkommen och jag sa hejdå till pappa. Grindarna öppnades och jag gick sakta in... Kollade snabbt på pappa och försökte att inte gråta. Hej då da sa jag.. Sedan gick han och jag var ensam.
 
Jag gick mot dörrarna och där fanns ännu en grönklädd människa som berättade vart jag skulle ta vägen.
"In här, Rak fram, Upp för trappen och i korridoren finns ditt namn utanför något rum!" jaha..... Jag gick in och började leta, Hittade mitt namn precis ovanför trappen och gick in, men någon hade snott min säng just då så jag la mina grejjer någon annan stans. Där inne satt de 5 killar som skulle bli mina rumskamrater 3 månader frammåt. 
 
Den här dagen fick vi äta i våran matsal för första gången och sedan fick vi gå iväg till förrådet och börja hämta alla våra saker. Väska efter väska.. Fulla utav massa olika kläder och utrustning som skulle packas in i garderoberna på ett särskilt vis. ALLT hade sin egen plats och skulle stå rätt och fint, VARJE dag.
 
När vi packat in allting och tagit på oss grönkläderna för första gången så skulle vi ut och öva.
Vi hade exercis (övning med avseende på rörelser) Vi tränade på vändningar, marsch, hur man hälsar osv.
Det var hur varmt som hellst ute och man ville mest bara dö ett tag av att ha på sig alla kläderna.
Det blev några pauser i skuggan som tur var iaf.
 
Den här dagen bestod av mycket information och övning övning övning. Lära känna lokalerna och området utanför osv.. Dagen tog slut seeent på kvällen och då var ens fötter inte särskilt glada längre av att ha sprungit omkring första gången i flera timmar med M90 kängor och dubbla tjocka strumpor.. Gott luktade det inte heller! HAHA 
 
Detta var väl första dagen i GMU ur min synvinkel. Kommer skriva mera om andra roliga saker vi gjort.
Är det någon som undrar något eller något särskilt ni vill att jag skriver om så lämna en kommentar.
 
Kram!
 
 
 
#1 - - Sanna Svedin:

Hej!
Jag ville bara tipsa om att jag just nu har en tävling på bloggen i samarbete med todiefor.se där du kan vinna en valfri bikini!

http://sannasvedin.se/2014/march/tavling-i-samarbete-med-todieforse.html#comment

#2 - - Lina Holgersson:

Har en ny tävling uppe på bloggen där man kan vinna en valfri bikini från TO DIE FOR. Dom är såååå snygga!
Ville bara tipsa ;)

#3 - - Maria:

Nu är vinnarna utav Veckans Blogg utsedda, tre stycken vinnare - kolla om en av dem var du! Plus att jag precis dragit igång en ny omgång utav Veckans Blogg så passa på att anmäla dig igen :)

#4 - - Stephanie:

Coolt :)

#5 - - Malin Bengtsson:

läst din del 1 och denna del 2. sjukt intressant! Inte många som skriver att de gjort GMU :P

Svar: Åh vad roligt! :D Under kategorin GMU har du även inlägg ifrån våran slutövning "aldrig ge upp" =)
Patricia Karlsson

#6 - - Malin Bengtsson:

sv: okej tack! ska läsa det också! :D

#7 - - daniel brandt:

intressant att du ha skrivit om gmu. gjorde själv gmu på trängregementet omgång 1 2013. vi hade et lite värre än er. vi hade våran aldrig ge upp i älvdalen. när vi lämnade skövde bakom oss så va det barmark och sex h senare så va det över en halvmeter snö och -17. //menige brandt trpsoldat trängregementet

#8 - - Anonym:

Skriv mer!! :D

Till top