Dag 6 GMU

GMU / Grundläggande militär utbildning / Permalink / 0
Hejsan! som ni ser så har ja inte hållt er uppdaterade varje dag men det är jäkligt svårt då man är så utmattad efter en lång och krävsam dag.

Vi har iaf de senaste dagarna haft vapentjänst och full stridsutrusting på! Det är bra många kg extra närmare 20 och det känns i kroppen efter en hel dag med allt på. Svett är ju bara förnamnet, de flesta här var så svettiga att tröjorna var svarta ist för gröna haha!!

Vi sprang lite i en hinderbana med allt denna utrustning och vapen för att lära oss att hålla det i säker riktning under svåra situationer. Nog fan blev det svårt då man skulle över ett hinder som når en till bröstet men jag fick adrenalin av en dum kommentar angående min längd och chans att klara detta, så ja pressade mig upp och kom över haha! Korta människor är ofta viga och smidiga ;)

Idag har vi varit upp till skjutbanan för första gången och vi utförde även vapen prov praktiskt och skriftligt och jag blev godkänd!!! :D

så om ett litet tag ska vi Få börja avfyra skott och det ska bli riktigt roligt!!!!

Imorgon är det en ny dag med nya grejer på schemat och imorgon har jag även legat inne en vecka, och fler blir det!!

Nu ska ja sova, godnatt!

/Rekryt Karlsson


Dag 4 GMU

GMU / Grundläggande militär utbildning / Permalink / 0
Hej!
Jag har inte hunnit uppdatera här för det finns inte riktigt tid för det och när vi väl har tid så prioriterar jag annat än bloggen helt enkelt.

Det finns en hel del sekretess här på utbildningen och jag kan inte/får inte skriva allt men ska kort sammanfatta dessa tre dagarna ja inte skrivit.

Det har varit olika sorters lektioner om allmänna saker vi bör veta om, vi har även haft en yrkesvägledare som pratat och kommer att hjälpa oss vidare i detta yrke i framtiden vilket är jätte bra!

Vi har blivit tilldelade våra vapen och nu känns allt på riktigt, men det är mycket övning innan skottet kommer avlossas. Jag trodde de skulle vara jätte avancerat att plocka isär vapnet i olika delar men med en bra handledare så gick det kanon bra, alla här är sååå taggade inför striderna.

Vi har även tränat på march och blir bättre och bättre faktiskt vilket även kaptenen tycker "Jävlar vad bra det var" haha. Det är många olika fottekniker på vändningar,halt,march osv men övning ger färdighet :)

Vi har även utfört vårat inryckningstest (fys) vilket bestod av olika sorters kondition/Styrke moment.

än så länge trivs jag bra här och maten är förvånansvärt bra tidsskillnad från vad jag förväntat mig.

Nu måste jag sova, ska försöka skriva när jag har tid!

Tjejer kan också bli bra soldater!!!

/Rekryt Karlsson

GMU

GMU / Grundläggande militär utbildning / Permalink / 2
Hade tänkt uppdatera här under min vistelse på GMU (grundläggande militär utbildning) mest för att mina föräldrar och andra anhöriga ska kunna följa mig igenom detta.

idag 19/8-2013 var det intryck för mig. Pluton 1 grupp 6.
Vi har haft en lång dag idag för att gå igenom de mesta och få all våran utrustning. Om ja inte minns fel var det fyra stora väskor med diverse saker som sedan skulle gås igenom och läggas in på rätt plats i två av tre skåp (de tredje är civila kläder)

Mina fältbyxor var för korta så dom fick jag byta ut och med full uniform på så begav vi oss ut där vi tränade på olika kommandon, det är extremt noga med att händerna/fötterna står rätt och ryggen sträckt.

Vi gick igenom lite sysslor som ska genomföras varje morgon av grupperna och sedan fick vi äntligen gå till sängs 22:00

just nu känns allt bra och vi är ett bra gäng här med killar och tjejer.

nu måste ja sova ska upp 06 imorgon och full fart.Jag ska försöka ta lite bilder imorgon och lägga upp.

Godnatt!!

/Rekryt Karlsson
Till top